คุณลักษณะและสมบัติพื้นฐานขององค์ประกอบสารอาหาร วัตถุเจือปนในอาหาร การเปลี่ยนแปลงโครงสร้างและลักษณะขององค์ประกอบสำคัญในอาหารระหว่างการเตรียมและปรุงอาหาร ปฏิกิริยาเคมีที่เกี่ยวข้อง การประยุกต์ใช้หลักการทางวิทยาศาสตร์ในการประกอบอาหารและแนวโน้มในปัจจุบัน
Characteristics and basic properties of nutrient composition; food additives; changes in the composition and characteristics of the key elements in the food being prepared and cooked; chemical reaction relating to preparation and cooking; application of scientific principles in cooking and current trends
- ผู้สร้างรายวิชา: ผู้ช่วยศาสตราจารย์ปรัชญา แพมงคล